Αξιοθέατα

Ξενοδοχείο Primavera Δασιά Κέρκυρα

Η Παλιά Πόλη

Ολόκληρη η πόλη της Κέρκυρας είναι ένα αξιοθέατο, ένα ζωντανό μουσείο. Ενταγμένη στον κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ, η γοητευτική πόλη της Κέρκυρας αποκαλύπτει ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο της Ελλάδας με στενά καντούνια, ανάκτορα, φρούρια, μουσεία, ναούς. Τον περίπατο σας θα τον ξεκινήσετε από τη Σπιανάδα, την καταπράσινη πλατεία που διεκδικεί τον τίτλο της μεγαλύτερης των Βαλκανίων.

Ο Άγιος Σπυρίδωνας

Απλός, μυστηριακός αλλά και επιβλητικός ο Άγιος Σπυρίδωνας, η εκκλησία που είναι αφιερωμένη στον πολιούχο Άγιο του νησιού και χτίστηκε το 1589. Στα δεξιά του ιερού θα δείτε το λείψανο του Αγίου που φυλάσσεται σε πολυτελή ασημένια λάρνακα.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο

Στο μουσείο θα δείτε μια πλούσια συλλογή αρχαιολογικών ευρημάτων ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζουν το λιοντάρι του Μενεκράτους, τα πήλινα ειδώλια και αγαλματίδια από τα ιερά της Κέρκυρας.

Κανόνι - Ποντικονήσι

Από τις ωραιότερες περιοχές του νησιού, ονομάστηκε έτσι εξαιτίας της πυροβολαρχίας που είχαν στήσει εκεί οι Γάλλοι κατά τη διάρκεια της πρώτης γαλλικής κατοχής. Κατηφορίστε στο μικρό νησάκι της Βλαχέρνας που ενώνεται με τη στεριά με μια μικρή λωρίδα γης για να δείτε την μικρή εκκλησία της Παναγιάς του 17ου αιώνα. Και οπωσδήποτε απολαύστε μια βαρκάδα μέχρι το λιλιπούτειο Ποντικονήσι, τον καταπράσινο βράχο που δεσπόζει στο κέντρο του κόλπου και σύμφωνα με το μύθο είναι το μαρμαρωμένο καράβι του Οδυσσέα. 

Η Παλαιοκαστρίτσα

Μια μαγική δαντελωτή ακτογραμμή με 6 μικρούς κόλπους και κρυστάλλινα κρύα νερά, η Παλαιοκαστρίτσα είναι μια must στάση στην περιπλάνησή σας στο νησί. Ανεβείτε οπωσδήποτε στο μοναστήρι της που ιδρύθηκε το 1225 στην κορυφή του ακρωτηρίου, για να θαυμάσετε την συγκλονιστική θέα στο βαθύ γαλάζιο της θάλασσας

Beaches | Primavera Hotel Corfu

Παραλίες

Το Ιόνιο φημίζεται διεθνώς για τα τιρκουάζ κρυστάλλινα νερά του και τις λευκές αμμουδερές παραλίες του, και η Κέρκυρα έχει μεγάλο μέρος «ευθύνης» γι’ αυτή τη φήμη. Όποια παραλία και να διαλέξετε –οργανωμένη ή μη– το φυσικό τοπίο και μόνο θα σας μαγέψει. Μη χάσετε το Σιδάρι με το διάσημο Κανάλι της Αγάπης, ένα «γλυπτό» που κατασκεύασε η διάβρωση του νερού και του αέρα στο βράχο, την Παλαιοκαστρίτσα με τα κρυστάλλινα νερά. Αν προτιμάτε αμμουδιές, κατευθυνθείτε στη διάσημη Γλυφάδα, στη δυτική πλευρά του νησιού.

Back
{MESSAGE}
{MESSAGE}
Confirm
Cancel